SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

Znanstveni skup “Fran Kurelac i njegovo djelo. Uz 150. obljetnicu smrti”

U petak 18. listopada 2024. s početkom u 10 sati u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti održat će se Znanstveni skup Fran Kurelac i njegovo djelo. Uz 150. obljetnicu smrti. Organizatori skupa su: Razred za društvene znanosti HAZU, Razred za filološke znanosti HAZU, Zavod za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci s Područnom jedinicom u Puli i Zavod za povijesne i društvene znanosti HAZU u Zagrebu, Odsjek za povijesne znanosti. Skup se održava pod pokroviteljstvom Razreda za društvene znanosti HAZU i Razreda za filološke znanosti HAZU.

Pozdravne riječi na otvorenju skupa održat će predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Velimir Neidhardt, tajnik Razreda za filološke znanosti HAZU akademik Ranko Matasović, voditeljica Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU u Rijeci s Područnom jedinicom u Puli akademkinja Silvana Vranić i voditelj Odsjeka za povijesne znanosti Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU u Zagrebu akademik Željko Tomičić.

Program

Datum

18. listopada, 2024

Vrijeme

10:00

Lokacija

Knjižnica HAZU
Trg J. J. Strossmayera 14, Zagreb
Kategorija