SKUPOVI I PREDAVANJA

HAZU organizira raznovrsna događanja kao što su znanstveni skupovi, okrugli stolovi, promocije knjiga, komemoracije, konferencije za novinare, znanstvena i stručna predavanja

MARINOV ZBORNIK – Papers in Honour of Professor Emilio Marin

U organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Splitu, Sveučilišta u Splitu i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu Odsjek za povijest održat će se predstavljanje knjige u izdanju Hrvatskog katoličkog sveučilišta Marinov zbornik Papers in Honour of Professor Emilio Marin. 

Prisutne će pozdraviti akademik Radoslav Tomić, o Zborniku će govoriti prof. dr. sc. Dragan Ljutić, rektor Sveučilišta u Splitu, fra Hrvatin Gabrijel Jurišić, urednik prvog Zbornika u čast Emilija Marina, mr. sc. Boris Čarko, muzejski savjetnik u Arheološkom muzeju u Splitu, izv. prof. dr. sc. Ivan Basić sa Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, akademik Miroslav Radman, Académie des Sciences, Institut de France, MedILS Split i svečar.

Zbornik sadrži radove osamdeset i tri znanstvenika iz osamnaest zemalja u povodu 70. rođendana Emilija Marina, prvog profesora emeritusa Hrvatskog katoličkog sveučilišta i naslovnog redovitog profesora u trajnom zvanju Sveučilišta u Splitu. Zbornik su uredili Mario Kevo, Ivan Majnarić i Suzana Obrovac Lipar. Predgovore su napisali Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, i kardinal Gianfranco Ravasi, predsjednik Papinskog vijeća za kulturu i Papinskog povjerenstva za sakralnu arheologiju, a Pogovor akademik Nicolas Grimal, stalni tajnik Razreda za humanističke znanosti Francuske akademije znanosti i umjetnosti (Académie des Inscriptions et Belles-Lettres, Institut de France).

Predstavljanje Zbornik održat će se u srijedu, 11. listopada 2023. u 18 sati u Zavodu za znanstveni i umjetnički rad HAZU-a u Splitu.

MARINOV ZBORNIK – Papers in Honour of Professor Emilio Marin

 

 

 

Datum

11. listopada, 2023
Isteklo!

Vrijeme

18:00 - 20:00

Lokacija

Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Splitu
Trg braće Radića 7, Split