Simpozij SIGURNOST HRANE I ZAŠTITA POTROŠAČA
Ovo je treći takav simpozij koji se održava u Velikoj Gorici u organizaciji velikogoričkog HAZU-a koji je među prvima, nakon restrikcija koje je uvela pandemija, pokrenuo aktivnosti i javne manifestacije te organiziranje znanstvenih skupova, istaknuto je na samom početku simpozija.
Okupljene stručnjake iz svih krajeva Hrvatske, od Splita, Vinkovaca, Rijeke te brojne studente pozdravili su akademik Dario Vretenar, glavni tajnik HAZU, akademik Željko Cvetnić, voditelj velikogoričkog Zavoda te gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar. VIŠE O SIMPOZIJU
Predavanja
COVID 19 i sigurnost hrane
Izv. prof. dr. sc. Marina Krpan, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilišta u Zagrebu
Trihineloza opasna zoonoza
Dr. sc. Davor Balić
Hrvatski veterinarski institut, Veterinarski zavod Vinkovci
Utjecaj globalnog zatopljenja na rasprostranjenost bakterije Vibrio cholerae u školjkaša
Dr. sc. Natalija Džafić
Hrvatski veterinarski institut Veterinarski zavod Rijeka
Prehrambeni proizvodi nositelji zaštićenih oznaka izvornosti, zemljopisnog podrijetla, dokazana kvaliteta
Izv. prof. dr. sc. Irena Barukčić
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilišta u Zagrebu