II. ZNANSTVENI SKUP ”VARAŽDINSKO BUČINO ULJE”
Varaždinska županija, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Zavod za znanstveni rad u Varaždinu i Udruga VARAŽDINSKO BUČINO ULJE organizirali su II. znanstveni skup ”VARAŽDINSKO BUČINO ULJE” koji je održan 22. 02. 2022. u Areni Varaždin, Šetalište Franje Tuđmana 1 s početkom u 10.00 sati.
PROGRAM
10:00
Pozdravna riječ domaćina – Varaždinska županija
10:15 – 10:35
Antioksidacijska aktivnost bučinog ulja i pogače / prof. dr. sc. Srećko Valić, Institut Ruđer Bošković
10:40 – 11:00
Potrošnja i informiranost o važnosti konzumacije bučinog ulja u studentskoj populaciji / izv. prof. dr. sc. Natalija Uršulin – Trstenjak; Odjel za prehrambenu tehnologiju, Sveučilište Sjever
11:05 – 11:25
Uljare bučinog ulja: Industrijska baština Hrvatske / mr. sc. Roman Ozimec, ADIPA – Društvo za istraživanje i očuvanje prirodoslovne raznolikosti Hrvatske
11:30 – 11 :50
Izazovi u proizvodnji bučinog ulja Safety as Quality / Melita Makovec, mag. ing. mol. biotech, Bioinstitut d.o.o Čakovec
12:00
Degustacija jela od Varaždinskog bučinog ulja