Stipendija iz Fonda "Zlatko i Joyce Baloković"

 

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti ovlaštena je institucija za predlaganje kandidata za dodjeljivanje stipendije iz Fonda "Zlatko i Joyce Baloković Scholarship Fund" za poslijediplomski studij na Sveučilištu Harvard. Stipendija se dodjeljuje studentima iz Republike Hrvatske za studiranje na bilo kojoj školi ili odjelu Sveučilišta Harvard.

Nakon prijedloga Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, nadležni organ Sveučilišta Harvard potvrđuje kandidate, dozvoljava upis i određuje visinu stipendije. Postupak upisa na Sveučilište Harvard obavlja sam kandidat u jesen prije objavljivanja natječaja za stipendiju.

Natječaj za akademsku godinu 2020./2021. je završen. Natječaj za akademsku godinu 2021./2022. bit će objavljen u siječnju 2021. godine. 

Prema natječaju za stipendiju za akademsku godinu 2020./2021., za prijavu su bili potrebni sljedeći dokumenti:

  • potvrdu (dokaz) o prijavi za upis na Harvardsko sveučilište u akademiskoj godini 2020./2021. (ime škole i programa na koji se kandidat prijavio);
  • životopis;
  • diplomu o završenom visokoškolskom studiju. Iznimno će se uzimati u obzir kandidati koji su u mogućnosti dostaviti dokaz da će diplomski studij završiti do lipnja 2020. godine;
  • preporuke dvoje sveučilišnih profesora;
  • motivacijsko pismo;
  • potvrdu o poznavanju engleskoga jezika (TOEFL, IELTS ili dr.).

Moguće je da kandidat, koji je već upisan na Harvardsko sveučilište, traži stipendiju za drugu godinu školovanja. Tada je potrebno da također priloži dokaz o završenoj prvoj godini studija. Za dodjelu stipendije mogu se javiti i kandidati koji su već upisani na Harvardsko sveučilište, ali su odgodili početak studiranja za godinu dana.

Svi dokumenti, osim preporuka koje mogu biti i na engleskom jeziku, dostavljaju se na hrvatskom jeziku na adresu: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Trg N. Š. Zrinskog 11, Zagreb, u papirnatom obliku i u elektronskom obliku na adresu: jdukic@hazu.hr. Jedino se preporuke mogu dostaviti na engleskom ili hrvatskom jeziku. 

Dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail: jdukic@hazu.hr ili na tel: 01/4895-142.