Izbor prikaza događaja

Mjesec:


Tip događaja:


 

 

ZBOG OPASNOSTI OD KORONAVIRUSA (COVID-19) I POSLJEDICA POTRESA SVE SE NAJAVLJENE AKTIVNOSTI HRVATSKE AKADEMIJE ODGAĐAJU DO SLJEDEĆE OBAVIJESTI!

 

SVEČANO URUČENJE DONACIJA INE U ATRIJU HAZU

Mjesto: atrij palače HAZU, Zagreb
Datum: 18.06.2020 - 18.06.2020
Vrijeme: u 11 sati

Svečano uručenje donacija INE Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, Muzeju za umjetnost i obrt te Arheološkome muzeju u Zagrebu održalo se u četvrtak, 18. lipnja 2020. u 11 sati u atriju palače Hrvatske akademije na Zrinskom trgu.

Čelnici INE na toj su svečanosti u oštećenoj zgradi najviše znanstvene i umjetničke ustanove u Republici Hrvatskoj, čelnicima navedenih ustanova predali iznose donacije za sanaciju šteta izazvanih nedavim potresom. Uz predsjednika Hrvatske akademije, akademika Velimira Neidhardta koji se kao domaćin obratio nazočnima, darovnicu su primili i g. Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, te g. Sanjin Mihelić, ravnatelj Arhološkoga muzeja u Zagrebu. Donacije je uručio predsjednik Uprave INE g. Sándor Fasimon uz nazočnost g. Darka Markotića, člana Uprave. Na svečanosti su bili i potpredsjednici HAZU akademici Davor Miličić Frano Parać, glavni tajknik akademik Dario Vretenar, tajnik Razreda za tehničke znanosti akademik Ignac Lovrek kao i akademik Mirko Zelić, predsjednik Znanstvenoga vijeća HAZU za naftno-plinsko gospodarstvo i energetiku.

 

Priopćenje

Foto: HAZU / Goran Kos