Izbor prikaza događaja

Mjesec:


Tip događaja:


 

 

 

Predstavljanje knjige akademika Andrije Mutnjakovića VELIKI RIMSKI GRADITELJ IMPERATOR DIOCLETIANUS DALMATA / THE GREAT ROMAN CONSTRUCTOR

Mjesto: dvorana Knjižnice HAZU, Zagreb
Datum: 06.02.2020 - 06.02.2020
Vrijeme: 18 sati

U četvrtak, 6. veljače 2020. u 18 sati, u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti na Strossmayerovu trgu 14 u Zagrebu održava se predstavljanje knjige akademika Andrije Mutnjakovića  VELIKI RIMSKI GRADITELJ IMPERATOR DIOCLETIANUS DALMATA / THE GREAT ROMAN CONSTRUCTOR. Knjigu i opus predstavljaju akademik Velimir Neidhardt, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i akademik Andrija Mutnjaković, voditelj Hrvatskog muzeja arhitekture HAZU.

Cilj je knjige istražiti i sintetizirati jedinstveni graditeljski pothvat rimskog cara ilirskog porijekla na temelju razumijevanja našeg identiteta kao baštinika rimske kulture Ilira. Svrha je knjige da se kod nas i u svijetu neobrađena tema graditeljstva Dioklecijana kvalitetno i jasno predoči širem sloju građana te da se u svijetu promovira respektabilni doprinos dalmatinskog Ilira u formiranju novovjekovnog europskog identiteta, arhitekture i kulture.

Pozivnica

Priopćenje