Izbor prikaza događaja

Mjesec:


Tip događaja:


 

 

ZBOG OPASNOSTI OD KORONAVIRUSA (COVID-19) I POSLJEDICA POTRESA SVE SE NAJAVLJENE AKTIVNOSTI HRVATSKE AKADEMIJE ODGAĐAJU DO SLJEDEĆE OBAVIJESTI!

 

34. Simpozij SUVREMENI PRISTUP U DIJAGNOSTICI I PREVENCIJI DEMENCIJA

Mjesto: -, Rijeka
Datum: 17.09.2019 - 01.10.2019
Vrijeme: 13 sati

HAZU Zavod za bimedicinske znanosti u Rijeci u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci organizira simpozij na temu SUVREMENI PRISTUP U DIJAGNOSTICI I PREVENCIJI DEMENCIJA. Simpozij će se održati 17. rujna 2019. godine na Sveučilišnom kampusu, s početkom u 13,00 sati. Predsjednica Organizacijskog odbora je doc. dr. sc. Vladimira Vuletić, a predsjednik Znanstvenog odbora je akademik Daniel Rukavina, voditelj HAZU Zavoda u Rijeci.

Na skupu će biti predstavljena knjiga  NEURODEGENERATIVE DISEASES - DEMENTIAS (u izdanju HAZU Zavoda za biomedicinske znanosti u Rijeci i Sveučilišta u Rijeci; urednici Vladimira Vuletić i Daniel Rukavina). O knjizi će govoriti akademkinja Vida Demarin, tajnica Razreda za medicinske znanosti HAZU i prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, urednici knjige te recenzenti akademik Zvonko Kusić i profesor emeritus Juraj Sepčić.

U znanstvenom dijelu skupa o DEMENCIJI KAO PANDEMIJI DANAŠNJICE govoriti će profesor Nenad Bogdanović (Karolinska Institute, Stockholm, Švedska), doc. dr. sc. Vladimira Vuletić i akademkinja Vida Demarin.

Program